Najczęściej kupowane

Producenci

Ostatnio przeglądane

OLEJ ROKITNIKOWY - wyrównuje koloryt skóry, koi stany alergiczne, nadaje włosom blask Zobacz większe

OLEJ ROKITNIKOWY 100% - wzmacnia naczynka, zmniejsza zmarszczki, goi

EM5

Nowy produkt

do cery naczynkowej, dojrzałej, zniszczonej, przesuszonej, łuszczącej się, wymagającej regeneracji, podrażnionej, trądzikowej   

50 ml



 

Więcej szczegółów

Wysyłka w ciągu 2-3 dni

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 4 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 4 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,80 zł.


34,50 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Olej z rokitnika firmy EkaMedica,  nosi miano „złota Syberii” nie tylko za sprawą barwy jagód, ale również wszechstronnemu zastosowaniu i wartości odżywczej. Już w starożytności był ceniony za swoje właściwości odżywcze. Od wieków posługuje się nimi medycyna tybetańska. Owoce Rokitnika to bogate źródło B-karoten i flawonoidów (kwercetyna i rutyna), które wykazują właściwości antybakteryjne, antywirusowe oraz przeciwzapalne. Owoce rokitnika zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, minerały i pektyny, witaminę C, E, K i z grupy B (B1, B2, B6). Minerały – żelazo, fosfor i mangan - korzystnie wpływają na procesy przyswajania witamin i innych składników odżywczych, wzmacniają tkanki oraz zapobiegają anemii. Wyprodukowano w Polsce.

Korzyści:
  • zalecany do pielęgnacji cery zniszczonej, przesuszonej, łuszczącej się, ze zmarszczkami, wymagającej regeneracji, podrażnionej np. opalaniem, jak również cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym; dojrzałej dzięki wlaściwościom przeciwzmarszczkowym 
  • doskonale się wchłania, nie pozostawia na skórze filmu
  • dzięki intensywnej barwie, dodaje cerze zdrowego kolorytu i może być wykorzystywany do przyciemnienia skóry i nadaniu jej złocistego odcienia, nie jest jednak zalecane stosowanie go bezpośrednio na skórze bez rozcieńczania
  • wykazuje intensywne działanie gojące, polecany jako dodatek w preparatach gojących drobne uszkodzenia skóry, poparzenia posłoneczne, blizny pourazowe i potrądzikowe, rozstępy, egzemy, stany zapalne i alergiczne skóry
  • wykazuje działanie antyoksydacyjne oraz asorbujące promieniowanie UV, chroniąc przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników i słońca
  • odpowiedni również w pielęgnacji włosów i skóry głowy, wzmacnia i dodaje włosom połysk, zapobiega wypadaniu włosów, działa przeciwłupieżowo oraz poprawia stan samych włosów dodając im połysku

 


 
Sposób użycia i przechowywania:

Użycie zewnętrzne:
  • zalecenie rozcieńczania oleju wynika z jego intensywnej, czerwonej barwy. Olej z rokitnika aplikowany bezpośrednio na skórę powoduje nietrwałe, zażółcenie skóry. Zalecane jest dodawanie go w stężeniu 1-5% pojemności kosmetyku, jeśli kolor nie stanowi problemu, można dodać w stężeniu wyższym niż 5%
  • w stanie nierozcieńczonym olej można stosować punktowo na gojące się wypryski, zmiany chorobowe skóry, drobne skaleczenia, poparzenia i blizny.
  • kilka kropli (od 2 do 5 kropli) można dodać do dowolnego serum w celu wzmocnienia formuły  
  • jako dodatek do innych olejów roślinnych (od kilku do kilkunastu kropli oleju z rokitnika dodać do porcji dowolnego oleju roślinnego)
  • jako dwufazowy nawilżacz w połączeniu z kwasem hialuronowym (nałożyć na zagłębienie dłoni porcję kwasu hialuronowego, dodać 1-2 krople oleju, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę)
  • porcję oleju można dodać do tradycyjnego balsamu do ciała tuż przed użyciem (mieszać małe porcje balsamu i 1-2 krople oleju na dłoni i od razu aplikować na ciało), dzięki temu uzyska ładny kolor a także uzyska dogłębną regenerację
  • odrobinę oleju można dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem, zwiększa to walory i właściwości antyoksydacyjne preparatu, w przypadku gęstych maści i kremów daje lepszy poślizg przy nakładaniu (nałożyć na zagłębienie dłoni porcję kremu, dodać 1-2 krople oleju, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę)
  • jako dodatek do oleju kokosowego lub oleju monoi, stosowanego w formie maski do włosów, aplikowanej przed umyciem (w suche, nieumyte jeszcze włosy i skórę głowy wmasować porcję oleju kokosowego lub monoi z dodatkiem od kilku do kilkunastu kropli oleju z owoców rokitnika, zawinąć włosy w foliowy czepek i/lub ręcznik, trzymać na włosach przez min. półgodziny do godziny i następnie umyć włosy szamponem
Użycie wewnętrzne:
  • 1 łyżeczka dziennie, najlepiej spożywać go na zimno, a więc dodawać go do sałatek czy dressingów


Składniki (INCI):

100% olej rokitnikowy

Osad jest zjawiskiem naturalnym. Produkt może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.

Opinie

  • Napisz opinię

    OLEJ ROKITNIKOWY 100% - wzmacnia naczynka, zmniejsza zmarszczki, goi

    OLEJ ROKITNIKOWY 100% - wzmacnia naczynka, zmniejsza zmarszczki, goi

    do cery naczynkowej, dojrzałej, zniszczonej, przesuszonej, łuszczącej się, wymagającej regeneracji, podrażnionej, trądzikowej   

    50 ml